RODI Fiets invullen kan weer

RODI Fiets invullen kan weer

Het Relatie Onderzoek Dealer Importeur voor de fietsbranche (kort: RODI Fiets) is op woensdag 25 september 2024 weer van start gegaan. Alle fietsbedrijven in Nederland, zowel leden als niet-leden van BOVAG, hebben per e-mail een uitnodiging gekregen om de vragenlijst van RODI Fiets 2024 in te vullen. De deadline voor invullen is 23 oktober aanstaande.

De uitkomsten van het onderzoek zijn belangrijke input voor dealers, fabrikanten én voor BOVAG om te werken aan een goede samenwerking en een optimaal ondernemersklimaat.
De relatie tussen de dealer en de fabrikant/importeur is een buitengewoon belangrijke relatie voor iedere ondernemer. Een goede samenwerking is belangrijk om optimaal mee te profiteren van marktgroei. Maar ook in lastigere marktomstandigheden is een goede onderlinge verstandhouding van groot belang. Met RODI houdt BOVAG jaarlijks een vinger aan de pols en daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk dealers de enquête invullen. Als BOVAG niet weet hoe de vlag erbij hangt, is het lastig om ondernemers goed helpen.

Met RODI brengt BOVAG bijvoorbeeld in kaart hoe het staat met de geboden kwaliteit en hoe de service- en garantieafhandeling verloopt. Ook staan er vragen in over of je voldoende wordt betrokken bij de plannen voor de toekomst. De RODI-resultaten worden verwerkt tot het (inmiddels bekende) Dealeradviesboek dat dealers inzicht geeft in de prestaties van de merken. Ook vind je daarin (juridisch) advies over het aangaan van dealercontracten. Zo kun je een gedegen keuze maken.

Invullen kan tot 23 oktober

Fietsbedrijven hebben de RODI-vragenlijst per e-mail ontvangen. Het invullen kost maar een paar minuten van je tijd. Alleen met voldoende deelnemers zijn de uitkomsten representatief en bruikbaar. Deelname is anoniem, antwoorden kunnen dus niet herleid worden naar jou of je bedrijf. Vul RODI daarom vóór 23 oktober in!

Heb je geen e-mail ontvangen? Check dan je spambox. Zit de uitnodiging daar niet in, stuur dan een mail naar onderzoek@bovag.nl.
Meer over RODI Fiets en welke merken eraan deelnemen lees je hier

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler

Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van 1,7 MW

Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van...

Nokobike, een toonaangevend bedrijf in elektrische en duurzame mobiliteit, heeft een nieuwe productiefaciliteit van 4.000 m² geopend. Met deze uitbreiding onderstreept het bedrijf zijn inzet voor innovatie en duurzaamheid in de fiets- en micromobiliteitssector. De nieuwe fabriek is een belangrijke stap in hun streven naar technologische vooruitgang en het verminderen van de impact op het milieu, en zet de toon voor de toekomst van industriële productie in deze ontwikkelende sector.

Iza van Bree en Robert Groot begonnen naast hun baan met het opkopen, opknappen en verkopen van tweedehands racefietsen.

Foto: De Groot Tweewielers.

Vrienden runnen samen fietsenzaak Groot Tweewielers

Al op jonge leeftijd waren Iza van Bree en Robert Groot (allebei 24) goede vrienden. Vandaag de dag zijn de twee ook compagnons. Samen runnen ze Groot Tweewielers op een bedrijventerrein in het Brabantse Beugen.

Jack Brandsen is benoemd tot CSO bij Gobao. Foto: Gobao.

Gobao stelt Jack Brandsen aan als Chief Strategy Officer

Jack Brandsen is aan de slag gegaan als Chief Strategy Officer (CSO) Europa bij Gobao. In deze functie zal hij de strategische richting van het bedrijf in de Europese markt aansturen. Brandsen brengt meer dan 15 jaar ervaring mee in de fietsindustrie en heeft met succes tal van merken opgebouwd in de e-mobiliteitssector.

Fietsverzekering zonder track-and-trace voor aangepaste fietsen

Fietsverzekering zonder track-and-trace voor aangepaste fietsen

Kingpolis introduceert een fietsverzekering speciaal voor aangepaste e-bikes, met een polis die na het eerste jaar maandelijks opzegbaar is. Gedurende de eerste vijf jaar wordt de nieuwwaarde van de fiets vergoed. Naast een verplicht ringslot is een tweede slot vereist, maar een track-and-tracesysteem is niet verplicht.