Aanpassing leverancierscontributie en doorontwikkeling bij DST

Aanpassing leverancierscontributie en doorontwikkeling bij DST
Logo DST.

De stichting Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche verhoogt dit jaar de leverancierscontributie. Na jaren van gelijkblijvende tarieven wordt de bijdrage dit jaar met 10 procent geïndexeerd.

De aanpassingen aan de leverancierscontributie is volgens Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche (DST) noodzakelijk om de kwaliteit en continuïteit van het platform te waarborgen. De stichting, die zonder winstoogmerk opereert, ziet zich genoodzaakt tot deze stap vanwege stijgende kosten voor onderhoud, techniek en dienstverlening. Daarnaast wordt er blijvend geïnvesteerd in innovatie en doorontwikkeling, zodat het platform relevant blijft voor de toekomst. De facturen voor het komende jaar worden in de komende week verstuurd.

Wat is DST?

Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche is een betrouwbare bron voor actuele én gestandaardiseerde artikelinformatie in de tweewielerbranche. Steeds meer leveranciers, groothandels en merken plaatsen hun artikelinformatie op het DST-platform. Inmiddels staan er meer dan twee miljoen producten op. Dealers kunnen deze productinformatie gemakkelijk en gratis via hun eigen kassasysteem gebruiken of de artikelinformatie aan hun webshop koppelen via de DST API. Dat scheelt tijd en geld en maakt de inkoop- en verkoop een stuk makkelijker.

Doorontwikkeling platform

Ondertussen werkt DST verder aan de ontwikkeling van het platform. Dit gebeurt mede op basis van inbreng van een werkgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van (kassa)leveranciers en retailers. Bij het overleg in januari werd onder meer een routekaart opgesteld voor toekomstige verbeteringen en functionaliteiten. Inmiddels is het plan opgedeeld in behapbare stappen, waarmee de doorontwikkeling concreet wordt. De eerste ontwikkelsprint wordt nu met de technische partner van DST voorbereid en een nieuwe release staat al gepland voor deze zomer. Later dit jaar volgt een tweede werkgroepbijeenkomst, gevolgd door een tweede release.

Daarnaast zijn er nieuwe artikelgroepen toegevoegd aan de DST-artikelstandaard. Op basis van feedback uit de keten zijn onder andere de categorieën (elektrische) longtail, compactfiets en fatbike en diverse aangepaste fietsen – driewielers, vierwielers en aanhangfietsen voor volwassenen – opgenomen in de codelijsten. De uitbreiding draagt bij aan een nauwkeuriger classificatie en een efficiëntere uitwisseling van artikeldata in de branche. Voor het volledige overzicht kunnen gebruikers terecht op het DST-platform.