Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van 1,7 MW

Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van 1,7 MW

Nokobike, een toonaangevend bedrijf in elektrische en duurzame mobiliteit, heeft een nieuwe productiefaciliteit van 4.000 m² geopend. Met deze uitbreiding onderstreept het bedrijf zijn inzet voor innovatie en duurzaamheid in de fiets- en micromobiliteitssector. De nieuwe fabriek is een belangrijke stap in hun streven naar technologische vooruitgang en het verminderen van de impact op het milieu, en zet de toon voor de toekomst van industriële productie in deze ontwikkelende sector.

De recente groei van Nokobike is indrukwekkend, met een verdubbeling van de omzet in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze prestatie komt doordat het bedrijf een vooruitstrevende strategie hanteert, waarbij technologische vooruitgang wordt gecombineerd met Italiaans vakmanschap. Nokobike streeft ernaar het merk ‘Made in Italy’ te versterken, bekend om zijn kwaliteit en aandacht voor detail, in een tijd waarin dit keurmerk afneemt op de wereldmarkt.

Made in Italy

Vooruitkijkend heeft Nokobike een ambitieus doel gesteld om tegen 2034 een omzet van 11 miljoen euro te behalen. Dit doel weerspiegelt het vertrouwen van het bedrijf in zijn innovatieve bedrijfsmodel, dat technologie, hoogwaardige producten en een toewijding aan duurzame mobiliteit combineert, terwijl het zijn sterke Italiaanse identiteit behoudt. Naast groei wil het bedrijf de normen van de industrie herdefiniëren en zich vestigen als leider in duurzame mobiliteit.

“Onze visie is duidelijk: we zijn vastbesloten de toekomst van duurzame mobiliteit vorm te geven door middel van revolutionaire oplossingen en een vastberaden streven naar uitmuntendheid”, zegt Luca Coffa, CEO van Nokobike. “Onze snelle groei, gevoed door de erfenis van Made in Italy, markeert het begin van een reis naar wereldwijde leiderschap.”

Een belangrijk hoogtepunt van de inauguratie was de onthulling van de nieuwe Grinta-productlijn, een uitgebreide reeks innovatieve componenten en accessoires voor zowel fietsen als e-bikes.
Een belangrijk hoogtepunt van de inauguratie was de onthulling van de nieuwe Grinta-productlijn, een uitgebreide reeks innovatieve componenten en accessoires voor zowel fietsen als e-bikes.

Lancering van Grinta-componenten

Een van de belangrijkste momenten van de inauguratie was de lancering van de nieuwe Grinta-productlijn, een uitgebreide reeks innovatieve componenten en accessoires voor zowel fietsen als e-bikes. Deze lijn vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor Nokobike, dat na drie jaar intensief onderzoek en ontwikkeling in staat is interne componenten te produceren die voldoen aan de technische en prestatie-eisen van zijn klanten. Dit is cruciaal, aangezien het vinden van leveranciers die aan dergelijke specifieke eisen kunnen voldoen niet altijd gemakkelijk is. Nokobike kan nu op maat gemaakte oplossingen garanderen.

Een belangrijk kenmerk van de Grinta-lijn is het nieuwe Grinta-systeem, een elektrisch motorsysteem dat een externe flesvormige batterij bevat (beschikbaar in capaciteiten van 252 tot 378 Wh) en een 43Nm koppelmotor gemonteerd op de achternaaf. Dit innovatieve systeem, al geïntegreerd in een van de nieuwe producten die tijdens het evenement werden gelanceerd: de Nokolight, een e-bike van 12,8 kg, is ontworpen om kracht en bereik te bieden zonder concessies te doen aan lichtheid en functioneel design.

Naast de elektrische motor omvat de Grinta-lijn aluminium en carbon componenten die de nadruk leggen op duurzaamheid en prestaties. Door deze hoogwaardige onderdelen aan te bieden, wil Nokobike de meest veeleisende fietsers tevreden stellen en nieuwe maatstaven zetten voor de fietsindustrie.

Nokobike presenteerde vijf nieuwe e-bikemodellen, elk ontworpen met specifieke rijders in gedachten.
Nokobike presenteerde vijf nieuwe e-bikemodellen, elk ontworpen met specifieke rijders in gedachten.

Introductie van de geheel nieuwe reeks van vijf e-bikemodellen

Tijdens de opening van de fabriek presenteerde Nokobike ook vijf nieuwe e-bikemodellen, elk ontworpen voor specifieke rijders. Deze omvatten:

  • Nokolight: Uitgerust met het Grinta-systeem en de externe flesvormige batterij, biedt het een combinatie van kracht en lichtheid, ideaal voor degenen die op zoek zijn naar hoge prestaties met een onderscheidend ontwerp.
  • Nokomagma: Een lichte gravelbike van volledig carbon, met een gewicht van slechts 12,8 kg, ontworpen om elk terrein met behendigheid en duurzaamheid aan te kunnen, perfect voor lange afstanden en avontuurlijke rijders.
  • Nokoblaze: Een trekking e-bike uitgerust met een innovatief LED-verlichtingssysteem geïntegreerd in het frame (voor en achter) en een display ingebouwd in het stuur, gecombineerd met de technologie van de nieuwe Truckrun middenmotor.
  • Noko X-treme: De eerste full carbon e-racefiets van het merk, ontworpen om prestatie op de weg te bieden. Dit lichte en aerodynamische model is bedoeld voor wegfietsers die op zoek zijn naar maximale efficiëntie.
  • Nokosmart: Uitgerust met het innovatieve Grinta-systeem en de kenmerkende externe accu, is deze e-bike ontworpen met een step-thru frame voor verbeterd comfort en toegankelijkheid. Het model beschikt over een single-speed riemaandrijving gecombineerd met een 5-speed automatische transmissie, wat rijders een soepele, moeiteloze ervaring biedt. Het is een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen geavanceerde prestaties en eenvoudig, praktisch gebruik, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan fietsers.

Merkenambassadeur: Andrea Dovizioso – MotoGP

Nokobike heeft een opmerkelijk partnerschap aangekondigd met Andrea Dovizioso, de bekende voormalige MotoGP-rijder, die zal dienen als de officiële ambassadeur van het merk. Dovizioso's carrière, bekend om zijn precisie, vastberadenheid en innovatie, sluit nauw aan bij de waarden van Nokobike, waardoor hij een geschikte vertegenwoordiger is voor de toewijding van het bedrijf aan uitmuntendheid en vooruitstrevende mobiliteitsoplossingen.

Francesco Salafia, marketingmanager van Nokobike (links) en Andrea Dovizioso, voormalig MotoGP-coureur (rechts).
Francesco Salafia, marketingmanager van Nokobike (links) en Andrea Dovizioso, voormalig MotoGP-coureur (rechts).

Een zonnepark van 1,7 MW

Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt, heeft Nokobike zich gepositioneerd als een leider in groene innovatie, met milieuverantwoordelijkheid als een van de kernpijlers van zijn operaties. De pas geopende fabriek is niet alleen een ultramoderne productiefaciliteit, maar ook een symbool van hoe de industrie zich kan ontwikkelen om te voldoen aan milieudoelstellingen.

Centraal in deze inspanning staat de installatie van een fotovoltaïsch systeem van 1,7 MW, waarmee het bedrijf in staat is een aanzienlijk deel van zijn energiebehoeften te dekken door middel van zonne-energie, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd.

Luca Coffa, CEO van Nokobike: 'We zijn er trots op producten te maken die het leven van onze klanten verbeteren, de milieu-impact verminderen en de mobiliteitssector innoveren.'
Luca Coffa, CEO van Nokobike: 'We zijn er trots op producten te maken die het leven van onze klanten verbeteren, de milieu-impact verminderen en de mobiliteitssector innoveren.'

Verklaring van de CEO

"De inauguratie van deze nieuwe faciliteit vormt een mijlpaal voor Nokobike. We zijn er trots op producten te maken die het leven van onze klanten verbeteren, de milieu-impact verminderen en de mobiliteitssector innoveren. Onze toewijding aan de toekomst is ambitieus, en we zijn klaar om deze visie met vastberadenheid en passie te realiseren", zegt Coffa.

Dit artikel is gesponsord door Nokobike.

Iza van Bree en Robert Groot begonnen naast hun baan met het opkopen, opknappen en verkopen van tweedehands racefietsen.

Foto: De Groot Tweewielers.

Vrienden runnen samen fietsenzaak Groot Tweewielers

Al op jonge leeftijd waren Iza van Bree en Robert Groot (allebei 24) goede vrienden. Vandaag de dag zijn de twee ook compagnons. Samen runnen ze Groot Tweewielers op een bedrijventerrein in het Brabantse Beugen.

Jack Brandsen is benoemd tot CSO bij Gobao. Foto: Gobao.

Gobao stelt Jack Brandsen aan als Chief Strategy Officer

Jack Brandsen is aan de slag gegaan als Chief Strategy Officer (CSO) Europa bij Gobao. In deze functie zal hij de strategische richting van het bedrijf in de Europese markt aansturen. Brandsen brengt meer dan 15 jaar ervaring mee in de fietsindustrie en heeft met succes tal van merken opgebouwd in de e-mobiliteitssector.

Fietsverzekering zonder track-and-trace voor aangepaste fietsen

Fietsverzekering zonder track-and-trace voor aangepaste fietsen

Kingpolis introduceert een fietsverzekering speciaal voor aangepaste e-bikes, met een polis die na het eerste jaar maandelijks opzegbaar is. Gedurende de eerste vijf jaar wordt de nieuwwaarde van de fiets vergoed. Naast een verplicht ringslot is een tweede slot vereist, maar een track-and-tracesysteem is niet verplicht.

BOVAG salarisonderzoek: groot deel ondernemers betaalt boven cao

BOVAG salarisonderzoek: groot deel ondernemers betaalt boven cao

Hoe betaalt de mobiliteitsbranche? Wat moet een fietstechnicus of verkoopadviseur verdienen? Om dat te weten te komen heeft BOVAG een salarisonderzoek laten uitvoeren onder al haar leden. Opvallend: een groot deel van de BOVAG-leden betaalt boven de cao, maar ook andere zaken tellen mee om medewerkers aan te trekken of te behouden.