Een fietszadel moet niet alleen perfect passen bij zowel de mannelijke als de vrouwelijke anatomie, maar ook het lichaamsgewicht goed verdelen. Om die reden heeft SQlab in 2002 als eerste zadelmaker een meetsysteem ontwikkeld om de breedte van de zitbotten te meten.
Vier jonge wetenschappers en een ingenieur bij SQlab doen niets anders dan onderzoeken, meten, testen en valideren. Daarnaast werkt SQlab zeer nauw samen met universiteiten en hogescholen, wat regelmatig resulteert in succesvolle nieuwe producten. Dit zorgt ervoor dat de producten van SQlab precies doen wat ze moeten doen: ondersteuning en grip bieden zónder pijn of andere ongemakken.
Totaaloplossing
Ongeveer 40 procent van de zadels die al op de fiets gemonteerd zitten, past direct bij de nieuwe eigenaar. Dat betekent dat minstens 60 procent van de klanten de deur uitloopt met een zadel dat niet past. Een gemiste kans! Daarnaast zal deze groep klanten minder tevreden zijn met hun nieuwe fiets, vanwege een onjuiste zithouding.
Door een goede SQlab zitbot-, hand- of voetmeting uit te voeren en te bespreken, is het mogelijk klanten bewust te maken van de mogelijkheden die SQlab biedt. Pijnklachten, ook de klachten waar veel mensen niet over willen spreken, kunnen met de producten van SQlab makkelijk voorkomen worden. Daarnaast zorgt het op een makkelijke en interactieve manier voor een totaalbeleving in de winkel. Klanten stappen tevreden op de fiets en zullen ook sneller weer terugkomen in de winkel voor advies, extra accessoires of een onderhoudsbeurt.
iQlab
Om goed ergonomisch advies te kunnen geven is natuurlijk ook de juiste kennis nodig. Speciaal daarvoor biedt SQlab een e-learning aan: iQlab. In deze e-learning leert men alles over de producten van SQlab, hoe men zorgt voor de beste grip op de fiets en hoe je de metingen van SQlab kunt uitvoeren. De cursus bestaat uit korte video’s, een kleine tekst en een kennisquiz.
Dit artikel is gesponsord door Oneway Bike.