Klantenbinding met verzekeringspakket voor gewone fiets én e-bike

Klantenbinding met verzekeringspakket voor gewone fiets én e-bike
De afhandeling van eventuele schade loopt altijd via de rijwielzaak. Bianca van Es (foto) zit klaar achter de dealerdesk voor vragen van dealers.

Kingpolis biedt een standaard verzekeringspakket voor de gewone fiets én de e-bike (die al 5 jaar op rij door de Consumentbond als beste is getest) maar daarop kan heel veel gevarieerd worden.

“Variëren kan bijvoorbeeld met het service-abonnement, waardoor de rijwielzaak een periodiek klantcontact blijft houden”, vertelt Hetty Stellingwerf, marketing & communicatie bij Kingpolis. “Dat pakket wordt samen met de rijwielzaak vastgesteld, met toevoeging van bijvoorbeeld een winterbeurt of haal- en brengservice. Wij helpen de rijwielzaak zo om een compleet eigen pakket samen te stellen waarmee hij zich kan onderscheiden in dienstverlening.”

Naturaverzekeraar

De afhandeling van eventuele schade loopt altijd via de rijwielzaak omdat Kingpolis een naturaverzekeraar is. “Dat betekent dat wanneer een consument de verzekering heeft afgesloten, de afhandeling van schade - ofwel reparatie, ofwel een nieuwe fiets- altijd via de rijwielzaak verloopt, waarmee deze dus altijd zijn klant behoudt en niet het risico loopt dat die elders (online) gaat shoppen met het uitgekeerde verzekeringsgeld.”

Kingpolis
René Stegenga zorgt voor de klantenservice.

Kingpolis faciliteert proces

Kingpolis omarmt de rijwielhandel heel bewust: de rijwielzaak vult zijn eigen pakket in met verzekeringsproducten en Kingpolis faciliteert het hele proces. Stellingwerf: “Daarmee kan een rijwielzaak een totaalpakket aanbieden in verkoop, onderhoud en service.”

Rijwielzaak kan totaalpakket aanbieden in verkoop, onderhoud en service”

Klant binden voor fiets en e-bike

Kingpolis helpt de rijwielzaak om nog succesvoller te zijn omdat zij meedenkt toegevoegde waarde te kunnen bieden en blijft daarnaast nadenken over hoe de klant te binden aan de rijwielzaak. “Dat kan door een 5 jaar garantieverzekering af te sluiten”, legt Stellingwerf uit.

“Welke fietsen de dealer daarin onderbrengt, kan hij zelf bepalen maar het geeft hem naar zijn klant een extra argument ten opzichte van de onlinehandel. Een fiets kan op internet wel een paar honderd euro goedkoper zijn, maar een rijwielzaak kan de klant toch echt betere service bieden. En in plaats van korting te geven kan hij volgens haar de iets hogere prijs beargumenteren met 5 jaar garantie. Daardoor krijgt de klant een beter service en langere garantie en heeft de rijwielzaak een tevreden klant.”

Dit artikel is gesponsord door Kingpolis

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) brengt de risico's op de werkvloer in kaart. Voor werkgevers en medewerkers biedt dit waardevolle inzichten en voordelen. Volgens Mirjam van der Kooij, adviseur arbeidsomstandigheden voor OOMT is een RI&E niet alleen een wettelijke verplichting, maar vooral een investering in betere arbeidsomstandigheden.

Ron Haker is etaleur in de tweewielerbranche en beschrijft in zijn blogs op Tweewieler.nl hoe hij tegen de tweewielerbranche aankijkt.

Van de val van Stella en Amslod naar nieuwe kansen | BLOG

Na het faillissement van Stella verschenen er al snel advertenties van dienstverlenende fietsenmakers op Facebook. Deze fietsenmakers willen de getroffen consumenten, voor zover dat mogelijk is, graag mobiel houden en daarmee natuurlijk ook werkplaatsomzet genereren. Nu komt daar ook nog een faillissement van Amslod bij.

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna 10.000 euro binnen

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna...

Van Raam, specialist in aangepaste fietsen, zet zich dit jaar in voor Stichting Metakids tijdens 3FM Serious Request. Op woensdag 18 december fietsten medewerkers van Van Raam vanaf de fabriek in Varsseveld naar het Glazen Huis in Zwolle, een tocht van ruim 80 kilometer. Het streefbedrag was 3.000 euro, maar inmiddels staat de teller al op 9.840 euro.

Oprichters Buck van der Weerd (links) en Jildert Boekema. Medeoprichter Buck van der Weerd: "We waren allebei 19 jaar oud toen we op zoek gingen naar onze drive." (Foto's: Marjolein Ansink)

E-Bike Friesland in Franeker gaat voor tweedehands elektrische fietsen

E-bike Friesland bestaat pas sinds 2019. Het bedrijf werd vanaf nul opgericht door twee jonge ondernemers die vooral kansen zagen bij tweedehands e-bikes. Recent hebben ze hun winkel naar 1.000 vierkante meter uitgebreid. "Als je wat wilt, dan moet je niet achterover hangen, maar actief zijn."