Naamswijziging Van Raam: van Reha Bikes naar Mobility

Naamswijziging Van Raam: van Reha Bikes naar Mobility
Foto: Van Raam Mobility

Van Raam heeft een naamswijziging ondergaan: Van Raam Reha Bikes gaat voortaan verder onder de naam Van Raam Mobility. Van oudsher heeft Van Raam zich gericht op de revalidatiesector, maar met de nieuwe naam wil het bedrijf benadrukken dat hun producten voor een veel bredere doelgroep geschikt zijn. Het bedrijf ziet een groei van een nieuwe doelgroep: senioren voor wie een tweewieler geen veilige optie meer is maar toch willen blijven fietsen en er zelfstandig op uit willen.

"We blijven ons inzetten voor mensen met een beperking, maar onze fietsen zijn er voor iedereen die mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid wil ervaren," zegt Jan-Willem Boezel, CEO van Van Raam. "Met de nieuwe naam, Van Raam Mobility, laten we zien dat we klaar zijn voor de toekomst en ons richten op mobiliteit in de breedste zin van het woord, zonder ons te beperken tot één specifieke sector."
Deze naamsverandering onderstreept de ambitie van het bedrijf om mobiliteit toegankelijk te maken voor een breder, internationaal publiek, terwijl het bedrijf zich blijft inzetten voor innovatieve oplossingen op het gebied van inclusieve fietsmobiliteit.

Internationale ambitie en inclusiviteit

De nieuwe naam weerspiegelt niet alleen de bredere visie, maar ook de internationale ambitie van Van Raam. Met klanten in meer dan twintig landen en een groeiende vraag naar aangepaste fietsen wereldwijd, is de stap naar een naam met een internationaal karakter volgens het bedrijf logisch.

De slogan 'Let’s all cycle' vat volgens Boezel precies samen waar Van Raam voor staat. "We willen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te fietsen, ongeacht leeftijd of fysieke beperking. Inclusieve fietsmobiliteit noemen we dat. Fietsen staat voor vrijheid, onafhankelijkheid en duurzaamheid, en dat willen we wereldwijd uitdragen," aldus Boezel.

Innovatie en mobiliteit voor iedereen

Van Raam Mobility blijft zich richten op innovatieve oplossingen zoals driewielfietsen, tandems en rolstoelfietsen. De producten zijn volgens Van Raam ontworpen om niet alleen mensen met een beperking te ondersteunen, maar ook met het doel om ouderen en anderen die op zoek zijn naar stabiliteit en veiligheid een betrouwbare fietsoplossing te bieden.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna 10.000 euro binnen

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna...

Van Raam, specialist in aangepaste fietsen, zet zich dit jaar in voor Stichting Metakids tijdens 3FM Serious Request. Op woensdag 18 december fietsten medewerkers van Van Raam vanaf de fabriek in Varsseveld naar het Glazen Huis in Zwolle, een tocht van ruim 80 kilometer. Het streefbedrag was 3.000 euro, maar inmiddels staat de teller al op 9.840 euro.

Maarten Akkers geeft als voorzitter BOVAG Fietsbedrijven zijn mening over zaken die spelen in de tweewielerbranche.

Manieren vinden om uitdagingen te tackelen | BLOG

Het jaar loopt op z'n eind en samen met jullie blik ik terug op wat we hebben meegemaakt in de fietsbranche. Het was een periode vol uitdagingen, maar ook kansen. Eén van de grootste thema's dit jaar was de onvoorspelbaarheid in de markt. Supply chain-problemen, lange levertijden, onverwachte vraagpieken en dalen: het heeft er allemaal voor gezorgd dat voorraadbeheer behoorlijk uitdagend was.

Arnold Koopmans, voorzitter vArnold Koopmans, voorzitter van de Gazelle Dealervereniging. (Foto: BOVAG)

Gazelle Dealervereniging praat over Gazelle Connect

De Gazelle Dealervereniging, die door BOVAG gefaciliteerd wordt, kijkt terug op een constructief jaar waarin het overleg met Gazelle goed is verlopen. In de bijeenkomsten passeerden vele Gazelle-specifieke onderwerpen de revue, waarbij Gazelle Connect een veelbesproken thema was.

Joris Smink, salesmanager Tweewiel bij de ANWB: 'sinds een paar maanden zien we de diefstalfrequentie stabiliseren.'

ANWB: 'We zijn op de goede weg in de strijd tegen fietsdiefstal'

Maatregelen om het fietsdiefstalprobleem in te dammen, werpen langzaamaan zijn vruchten af. Op basis van cijfers lijkt het erop dat de diefstalfrequentie zich stabiliseert. De ANWB is blij, maar juicht nog niet te vroeg. "We zoeken naar nieuwe mogelijkheden en willen ondernemers daarbij betrekken."