Unigarant pakt uit tijdens vijftigjarig jubileum

Unigarant pakt uit tijdens vijftigjarig jubileum
Joris Smink, salesmanager Tweewiel ANWB.

Er is reden voor een feestje: Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB, bestaat vijftig jaar. "In die tijd hebben we samen met de vakhandel een fantastisch netwerk opgebouwd en zijn we uitgegroeid tot marktleider in fietsverzekeringen. Een dankjewel aan al deze fietsenzaken is dus zeker op z'n plaats. Om de gezamenlijk bereikte mijlpaal te vieren, hebben we dit jaar veel activiteiten met en voor onze partners." Een blog van Joris Smink.

“Als we terugkijken op vijftig jaar Unigarant, dan zien we dat er in de tweewielerbranche het nodige is veranderd, zeker de laatste jaren. Kijk alleen naar het product: de e-bikes – al dan niet connected – zijn niet meer weg te denken.

Verandering zien we ook in het gedrag: bezit van een fiets telt minder, het draait tegenwoordig eerder om gebruik. Om die reden scoren de leaseproposities zo goed. Wij zitten boven op al die ontwikkelingen. Waar mogelijk ondersteunen en betrekken we onze partners daarbij, zodat ze maximaal kunnen profiteren.

Voorraadcheck

Zo’n versterkend initiatief dat nú actueel is, is de voorraadcheck op ANWB E-bikevergelijker. Iedere fietsenzaak kan zijn voorraad koppelen aan ons platform. Was dit tot begin dit jaar enkel mogelijk voor winkels met CycleSoftware, vanaf nu kan dat ook via Wilmar. Deze online voorraadcheck zorgt voor mooie conversie: consumenten zien online wat de winkel op voorraad heeft, boeken proefritten en gaan vervolgens over tot koop.

In de spotlights

Leuk om te weten: ANWB E-bikevergelijker en de voorraadcheck staan eind maart in de spotlights in Kampioen E-bike 2022, een special die in een oplage van maar liefst 1 miljoen wordt meegestuurd met Kampioen nummer 3. Daarnaast is dit nummer ook verkrijgbaar bij aangesloten fietsenzaken. Met de inspirerende special prikkelen we consumenten om over een (nieuwe) e-bike na te denken. Met zo’n campagne profiteert de vakhandel gelijk.  

ANWB Fiets Lease

Een topic dat eveneens aan bod komt is ANWB Fiets Lease, dat we sinds vorig jaar in winkels uitrollen. Een mijlpaal is dat we in maart, als Kampioen E-bike 2022 op de deurmat valt, naar verwachting de vierhonderdste tweewielerzaak hebben aangesloten die ANWB Fiets Lease aanbiedt. De voordelen daarvan voor de vakhandel zijn legio: als dealer behoud je de volledige marge, via ANWB.nl komen er meer klanten over de vloer en je bent ervan verzekerd dat klanten terugkomen voor service en onderhoud gedurende de leasecontractperiode.

Ook de komende vijftig jaar kan de vakhandel rekenen op onze support!”

Dit artikel is gesponsord door de ANWB.

Ook in 2025 gaan de loonkosten in de tweewielerbranche weer fors stijgen. Dit is een gevolg van indexering van de loonkosten en vanwege het feit dat meer personeel aangenomen wordt bij veel ondernemingen, en dan vooral in de werkplaats.

H&L Benchmark derde kwartaal 2024: lichte omzetdaling

In het derde kwartaal van 2024 daalde de gemiddelde omzet van de H&L Benchmarkgroep met 1,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd namen de kosten in dit kwartaal toe met gemiddeld 2,4%. Mede hierdoor nam het resultaat in het derde kwartaal 2024 met 1,0 procentpunt af ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit de H&L Benchmark.

Mensen die leasen geven als belangrijkste redenen vooral het feit dat ze geen hoge aanschafkosten hoeven te betalen en het feit dat de kosten van onderhoud en reparatie in de leaseprijs zitten.

Fietsen in top 5 van meest geleaste producten

Voor de nieuwste Nationale Keuzestress Monitor van MSI Consultants is het sentiment rondom bezit versus gebruik van producten onderzocht. Van alle mensen die nu een of meer producten least zegt bijna een kwart dat hij of zij een fiets of e-bike least, zo blijkt uit het onderzoek. Daarmee staat de fiets na de private lease-auto op een gedeelde tweede plaats. Met name jongeren tussen 18 en 35 jaar staan open voor lease.

(Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Kansen op doorstart Huyser; acht geïnteresseerden melden zich

Na het faillissement van e-bikefabrikant Huyser is de hoop nu gevestigd op een doorstart. Volgens curator Amos Kroll hebben zich tot dusver acht partijen met interesse gemeld. In afwachting van duidelijkheid over een eventuele doorstart ligt het werk bij Huyser stil.

Haagse bezuinigingen: 'Overheid trekt handen van aanpak fietsdiefstal'

Haagse bezuinigingen: 'Overheid trekt handen van aanpak fietsdiefstal'

Het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheidspreventie (CCV) houdt zich vanaf januari niet langer bezig met fietsdiefstal. De organisatie, die volledig wordt gefinancierd door de overheid, maakt die keuze vanwege Haagse bezuinigingen. Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (SAFE) is teleurgesteld en wil juist extra aandacht voor het dossier.