Eigenaar van QWIC neemt AGU over

Eigenaar van QWIC neemt AGU over

AGU heeft vandaag bekendgemaakt dat het een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Het bedrijf uit Alkmaar is overgenomen door EcoMotion, eigenaar van QWIC e-bikes.

EcoMotion geeft aan de komende jaren te willen blijven investeren in AGU. De overname omvat het gehele bedrijf met zowel het textielmerk AGU als de groothandelsactiviteiten. Daardoor is de totale continuïteit en de werkgelegenheid gewaarborgd.

Na het omkeren van de bedrijfsresultaten naar positief en het overeenkomen van een schuldsanering volgens de WHOA is dit de sluitsteen voor het veiligstellen van de toekomst voor AGU. AGU was door het mislukken van een eerdere transactie noodgedwongen in surseance van betaling gegaan. Die surseance van betaling is inmiddels door de rechtbank ingetrokken, zo hebben de aangestelde bewindvoerders Mona de Vries-Meijer en Erik Sweep bevestigd.
Daarop is direct het schuldakkoord volgens de WHOA, dat door alle betrokken schuldeisers gesteund is, geëffectueerd door dat te accepteren. Dankzij de steun van alle betrokkenen binnen en buiten de organisatie heeft AGU dit pad in 2024 succesvol kunnen volbrengen. Er staat, na bijna een maand surseance, een gezonde basis waarop AGU, EcoMotion, leveranciers en andere partijen samen hun weg vervolgen.

Meer over de historie van AGU

AGU (Alkmaarse Groothandels Unie) heeft een rijke historie en is in 1966 ontstaan uit een fusie van drie Alkmaarse grossiers. Na een aantal jaren kwam het bedrijf in handen van familie Van den Kommer, eerst Jaap van den Kommer, daarna opgevolgd door zonen Jaap Jr. en Peter van den Kommer. De familie Van den Kommer heeft door de jaren heen met passie en toewijding gewerkt aan het bedrijf, waardoor AGU zich heeft ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de fietsbranche.
Dankzij deze overname is de redding van AGU compleet en succesvol. Het bedrijf is volledig operationeel, met alle aandacht voor de continuïteit van samenwerking met haar klanten en leveranciers. Mede dankzij de betrokkenheid van leveranciers en klanten is AGU zowel in het volbrengen van het schuldakkoord als bij het doorkomen van de surseance de gelegenheid geboden om tot deze overname te komen. Die vormt het sluitstuk aan alle stappen en daarmee is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Werken aan verder herstel en succes

AGU en haar nieuwe eigenaar EcoMotion geven aan er naar uit te kijken om samen met alle betrokkenen te werken aan het verdere herstel en het succes van AGU. AGU wil graag haar klanten, leveranciers en relaties bedanken voor het geduld en vertrouwen in de afgelopen periode. Dat zij naast AGU zijn blijven staan wordt ontzettend gewaardeerd. Ook de bank en de familie Van den Kommer zijn AGU blijven steunen om tot oplossingen en een toekomst te komen. “Samen gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Een toekomst waarin AGU zich tot AGU 2.0 zal ontwikkelen om succes te hebben en te brengen aan leveranciers en klanten.”

Lees meer:

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler