Fietsverzekering zonder track-and-trace voor aangepaste fietsen

Fietsverzekering zonder track-and-trace voor aangepaste fietsen

Kingpolis introduceert een fietsverzekering speciaal voor aangepaste e-bikes, met een polis die na het eerste jaar maandelijks opzegbaar is. Gedurende de eerste vijf jaar wordt de nieuwwaarde van de fiets vergoed. Naast een verplicht ringslot is een tweede slot vereist, maar een track-and-tracesysteem is niet verplicht.

Mensen met een beperking hebben vaak behoefte aan een aangepaste fiets, zoals een driewielfiets, rolstoelfiets, tandem, duofiets of lage instapfiets. De Kingpolis Casco Compleet verzekering biedt een uitgebreide dekking voor deze fietsen van merken als Van Raam, Huka, Nijland Cycling, Tworby, BerkelBike en Senzup.

Volledige dekking

Met deze verzekering zijn klanten volledig beschermd tegen zowel schade als diefstal. Er geldt een eigen risico van €50,- bij cascoschade en 5% van het verzekerde bedrag bij diefstalschade. De verzekering heeft aanvullende dekkingen zoals verhaalservice, ongevallenverzekering en dekking voor persoonlijke eigendommen. Daarnaast biedt Kingpolis 24/7 pechhulp in heel Europa.

Geen track-and-trace verplichting

Kingpolis verzekert aangepaste e-bikes tot een waarde van €10.000. Fietsen die meer kosten vallen deels onder eigen risico bij diefstal of total loss schade. De verzekerde aangepaste fietsen hebben géén track-and-trace verplichting, maar een vast ringslot en 2e slot (kabel, vouw of ketting) met certificering ART 2** of level 5 en 7 zijn altijd verplicht en moeten vermeld staan op de aankoopfactuur. De verzekering kent één tarief, ongeacht waar de klant in Nederland woont.

Wat is verzekerd voor de aangepaste fiets?

  • Diefstal inclusief onderdelen > eigen risico e-bike van 5% of 10% van het vastgestelde schadebedrag
  • Persoonlijke eigendommen
  • Cascoschade/beschadiging > eigen risico voor e-bike van €50
  • Ongevallen
  • Verhaalservice
  • Fiets Pechhulp 24/7 in Europa

Dit artikel is gesponsord door Kingpolis.

Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van 1,7 MW

Nokobike opent fabriek van 4.000 vierkante meter en een zonnepark van...

Nokobike, een toonaangevend bedrijf in elektrische en duurzame mobiliteit, heeft een nieuwe productiefaciliteit van 4.000 m² geopend. Met deze uitbreiding onderstreept het bedrijf zijn inzet voor innovatie en duurzaamheid in de fiets- en micromobiliteitssector. De nieuwe fabriek is een belangrijke stap in hun streven naar technologische vooruitgang en het verminderen van de impact op het milieu, en zet de toon voor de toekomst van industriële productie in deze ontwikkelende sector.

Iza van Bree en Robert Groot begonnen naast hun baan met het opkopen, opknappen en verkopen van tweedehands racefietsen.

Foto: De Groot Tweewielers.

Vrienden runnen samen fietsenzaak Groot Tweewielers

Al op jonge leeftijd waren Iza van Bree en Robert Groot (allebei 24) goede vrienden. Vandaag de dag zijn de twee ook compagnons. Samen runnen ze Groot Tweewielers op een bedrijventerrein in het Brabantse Beugen.

Jack Brandsen is benoemd tot CSO bij Gobao. Foto: Gobao.

Gobao stelt Jack Brandsen aan als Chief Strategy Officer

Jack Brandsen is aan de slag gegaan als Chief Strategy Officer (CSO) Europa bij Gobao. In deze functie zal hij de strategische richting van het bedrijf in de Europese markt aansturen. Brandsen brengt meer dan 15 jaar ervaring mee in de fietsindustrie en heeft met succes tal van merken opgebouwd in de e-mobiliteitssector.

BOVAG salarisonderzoek: groot deel ondernemers betaalt boven cao

BOVAG salarisonderzoek: groot deel ondernemers betaalt boven cao

Hoe betaalt de mobiliteitsbranche? Wat moet een fietstechnicus of verkoopadviseur verdienen? Om dat te weten te komen heeft BOVAG een salarisonderzoek laten uitvoeren onder al haar leden. Opvallend: een groot deel van de BOVAG-leden betaalt boven de cao, maar ook andere zaken tellen mee om medewerkers aan te trekken of te behouden.