Bafang biedt volledig geïntegreerd e-bikesysteem

Bafang biedt volledig geïntegreerd e-bikesysteem

Fietsen bestaan altijd uit meerdere onderdelen, en moderne e-bikes zijn daarop geen uitzondering. Met meer componenten en onderdelen dan ooit tevoren, kan het vinden van de beste manier van integratie vaak tijd en middelen kosten - vooral wanneer alle onderdelen van verschillende fabrikanten afkomstig zijn.

Bafang heeft een manier gevonden om een compleet e-bikesysteem te produceren met geïntegreerde slimme toepassingen die zorgen voor betere prestaties en controle. Het bedrijf is nu in staat om alle benodigde onderdelen van een e-bike te produceren en deze te verbinden met een digitaal platform op een efficiënte manier, zodat stilstand wordt geminimaliseerd en de rijder het maximale uit zijn aankoop kan halen.

Een compleet e-aandrijfsysteem

Bafang's geavanceerde e-bike aandrijfsysteem is ontworpen met modulariteit en schaalbaarheid in gedachten. Van de motor tot de HMI, accu, controller, sensor en de nieuw gelanceerde GVT; alle componenten zijn ontworpen door Bafang om naadloos met elkaar te communiceren via Bafang's bredere software- en dienstenecosysteem: BESST Pro en Bafang Go+. Klanten en dealers kunnen de gehele e-bike zelf beheren door de firmware en prestatieniveaus van de fiets vanuit één plek aan te passen, zonder dat ze met derden hoeven te communiceren.

Het voordeel van compatibiliteit

Hoewel het nog steeds mogelijk is om fietsonderdelen van andere fabrikanten te gebruiken, zijn er veel voordelen verbonden aan een compleet e-bikesysteem waarbij de onderdelen specifiek voor elkaar zijn gemaakt. Met meer dan 20 jaar ervaring in de e-bike industrie en meer dan 20 miljoen aangedreven e-bikes wereldwijd, heeft het deskundige R&D-team van Bafang strategisch een volledig aandrijfsysteem ontwikkeld zodat het configuratieprocessen van onderdelen van verschillende fabrikanten kan omzeilen.

Bafang kan hun technologie zelfs aanpassen aan verschillende componenten om de beste resultaten te behalen voor diverse toepassingen, van hun e-Tor tot e-City-reeksen. Het beheren van onderdelen die speciaal zijn ontworpen om compatibel te zijn met elkaar, vereenvoudigt het aftersalesproces, omdat er slechts één fabrikant verantwoordelijk is als er iets misgaat.

Een efficiëntere service

Naast de hardware is BESST Pro de softwaretool die dealers kunnen gebruiken voor diagnostiek, parameterinstellingen en firmware-updates. Dit maakt het onderhoud van het gehele e-bikesysteem een stuk eenvoudiger door real-time foutdetectie te bieden, de motorprestaties te controleren, de gezondheid van de batterij te controleren en te zien of de e-bike sensorproblemen heeft. Het stelt winkeliers en onderhoudsprofessionals in staat om motorinstellingen zoals het koppel, het vermogen en de ondersteuningsniveaus aan te passen. Aangezien Bafang regelmatig updates uitbrengt om bugs op te lossen en de motorcontrole en prestaties te verbeteren, blijft het systeem up-to-date. De tool registreert zelfs gegevens zoals de afgelegde afstand, het motorgebruik en de batterijprestaties, wat nuttige informatie kan zijn voor de servicegeschiedenis van de fiets.

Een volledig autonome rit

De Bafang GO+ app maakt ook deel uit van Bafang’s volledig geïntegreerde e-bikesysteem. Het is een mobiele app met gepersonaliseerde instellingen, GPS-navigatie en andere functies, zoals een scherm dat alle gegevens van de e-bike toont, inclusief de batterijcapaciteit, snelheid en afgelegde afstand. Dit is handig omdat de rijder zijn snelheid, afstand en zelfs hoogteverschillen kan volgen. Bovendien kunnen gebruikers de motorafstelling aanpassen, zoals de ondersteuningsniveaus, en helpt de app bij het updaten van de firmware, zonder dat ze hun e-bike naar een servicepunt hoeven te brengen.

Dit artikel is gesponsord door Bafang.