Innovatieve e-bike verlichting van Knog: meer zichtbaarheid en veiligheid

Innovatieve e-bike verlichting van Knog: meer zichtbaarheid en veiligheid

De Australische fabrikant Knog staat bekend om zijn innovatieve fietsaccessoires, zoals de opvallende Oi-bel en de stijlvolle Blinder-verlichting. Naast hun reguliere fietsverlichting biedt Knog ook een speciaal assortiment aan verlichting voor e-bikes aan, dat zich onderscheidt door zijn slimme connectiviteit en robuuste ontwerp.

Wat de e-bike verlichting van Knog onderscheidt van de reguliere lampen, is dat deze direct op de batterij van de e-bike wordt aangesloten. Dit zorgt ervoor dat de verlichting automatisch aangaat zodra de fiets wordt ingeschakeld, wat de zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden aanzienlijk verbetert. De Blinder E-serie, specifiek ontworpen voor e-bikes, is compatibel met systemen van onder andere Bosch, Brose, Shimano Steps en Yamaha.

Veelzijdige en robuuste modellen

De Blinder E-serie biedt keuze uit zeven verschillende voorlichten en twee achterlichten. Het kleinste model, de Blinder E 80, levert een lichtopbrengst van 500 lumen en heeft een IP67-classificatie, wat betekent dat de lamp volledig waterdicht is. De meegeleverde bevestiging stelt gebruikers in staat de lamp precies in het midden van het stuur te monteren, zowel bovenop als eronder, voor optimale zichtbaarheid. Deze lamp, evenals de E 120 met 700 lumen, heeft geen verschillende lichtmodi of knoppen.

Voor wie nog meer lichtopbrengst nodig heeft, zoals tijdens nachtelijke ritten op onverharde wegen, heeft Knog krachtige voorlampen die variëren van 900 tot 2300 lumen. Deze modellen bieden zes verschillende lichtmodi en (met uitzondering van de E 900) zijn uitgerust met een handige afstandsbediening op het stuur. Deze krachtige verlichting is ideaal voor het rijden op onverharde wegen of mountainbike-trails, waar goed zicht essentieel is. 

Achterlichten

De Blinder E RS en RH achterlichten verschillen alleen in vorm (rechthoekig of vierkant) en leveren beide 25 lumen aan continu rood licht. Dankzij het geavanceerde Chip On Board (COB) systeem blijft het felle licht consistent, wat de veiligheid tijdens elke rit waarborgt. Ook deze achterlichten schakelen automatisch in zodra de e-bike wordt aangezet.

Dit artikel is gesponsord door Cosmic Sports.