AXA-IN GPS-tracker ontvangt Kiwa-certificering

AXA-IN GPS-tracker ontvangt Kiwa-certificering

Kiwa, specialist op het gebied van voertuigbeveiliging, heeft een certificering geïntroduceerd voor track & trace systemen die speciaal zijn ontworpen voor elektrische fietsen. De nieuwe AXA-IN Smart Guard heeft deze Kiwa-certificering ontvangen.

Hoewel er al diverse keurmerken bestaan voor mechanische sloten, was er tot op heden geen keurmerk beschikbaar voor trackers. “De AXA-IN Smart Guard GPS-tracker heeft het Kiwa-certificaat ontvangen. Dit betekent dat onze tracker voldoet aan de hoogste normen op het gebied van e-bike beveiliging,” zegt Daniëlle Wolfs, marketing & communication manager Europe.

“De Kiwa-certificering van de AXA-IN Smart Guard GPS-tracker bevestigt ons vermogen om hoogwaardige beveiliging te bieden voor elektrische fietsen,” vervolgt Wolfs. “Hiermee kunnen we e-bike eigenaren voorzien van gemoedsrust en de zekerheid dat hun waardevolle bezit beschermd is tegen diefstal.”

GPS-tracker verplicht

Sinds april 2023 stellen verzekeringen al een tweede slot verplicht. Vanaf 1 april 2024 eisen zij ook een GPS-tracker voor e-bikes met een aanschafwaarde vanaf €4.500,- waarmee de locatie van de fiets achterhaald kan worden. AXA-IN heeft nu een consumentenversie op de markt gebracht die achteraf aangebracht kan worden. Deze is los verkrijgbaar, maar ook als set in combinatie met een ART** gecertificeerde Absolute ketting.

Makkelijk ingebouwd

“De Smart Guard is zo klein dat hij makkelijk in de meeste fietsen past, zoals bij de motor of bij de accu,” zegt Patrick Dahl, product manager. “De tracker wordt aangesloten op de voeding van de e-bike, waardoor hij van stroom wordt voorzien. Vervolgens kunnen de tracker en de verzekering eenvoudig worden geactiveerd in het verkoopsysteem. De consument ontvangt daarna een e-mail om het account te activeren. De gegevens van de tracker en de e-bike staan dan al in de app, waarvoor de klant niets meer hoeft te doen. Hierna bepaalt hij of zij de looptijd van het abonnement. De keuze is 1, 2, 3 of 5 jaar. Na betaling hoeft de consument alleen nog maar de AXA-IN Smart Guard-app te installeren en in te loggen.”

24/7 realtime inzicht

Met de AXA-IN-app kan de fietseigenaar 24/7 de positie van zijn of haar fiets controleren. “Als de parkeermodus in de app is geactiveerd, detecteert de Smart Guard bovendien verdachte bewegingen,” zegt Daniëlle Wolfs. “De app geeft onmiddellijk een pushbericht, zodat de fietseigenaar snel kan reageren bij diefstal of ongeoorloofd gebruik. Diefstal kan de fietseigenaar makkelijk via de app melden. De recoverydienst van de verzekeraar gaat dan op zoek naar de fiets.” Met de Smart Guard biedt AXA-IN dus niet alleen beveiliging, maar ook gemak.

Wat kan de AXA-IN Smart Guard?

  • 1. Toont de locatie waar de fiets zich bevindt.
  • 2. Parkeermodus die verdachte bewegingen detecteert.
  • 3. Meerdere fietsen koppelen in de app.
  • 4. Diefstal van een fiets met tracker melden in de app.

Volledige oplossing

AXA-IN promoot al jaren het gebruik van een tweede slot, onder andere met promotie- en bewustwordingscampagnes voor fietsendealers. “Nu bieden wij een volledige AXA-oplossing voor de beveiliging van fietsen,” zegt Wolfs. “We boden fietsfabrikanten al de mogelijkheid om onze trackers in nieuwe fietsen in te bouwen. Met de Smart Guard kunnen fietsendealers ook klanten bedienen die al een e-bike hebben, maar nog geen tracker. Daarbij kunnen ze de vertrouwde kwaliteit van AXA garanderen.”

Meld je aan als dealer

Om de werking van de GPS tracker te garanderen, moet de installatie worden uitgevoerd door een erkende AXA-IN GPS-tracker-installateur. Zolang de registratie van een tracker niet is voltooid, is de tracker niet actief en kan deze niet worden gebruikt. In dat geval is de klant ook niet verzekerd. Zorg dat je als dealer aangemeld bent zodat je snel een tracker kunt registreren.Ga naar AXA-IN Smart Guard Dealer om je als dealer aan te melden. Je ontvangt binnen 24 uur (werkdagen) een e-mail om je dealeraccount te registeren.

Wil je ook de AXA-IN Smart Guard GPS-tracker verkopen? Neem dan contact op met jouw groothandel.

Dit artikel is gesponsord door AXA Bike Security.