Schwalbe wint Eurobike Award 2024 met Clik Valve fietsventiel

Schwalbe wint Eurobike Award 2024 met Clik Valve fietsventiel

Schwalbe vierde vorig jaar hun 50e verjaardag met een nieuw logo, nieuwe kleur en doordachte merkidentiteit. Dit jaar introduceert Schwalbe baanbrekende innovaties, zoals het Clik Valve (SCV) fietsventiel, winnaar van de Eurobike Award 2024.

Schwalbe presenteert de Schwalbe Clik Valve (SCV), een innovatieve ontwikkeling op het gebied van fietsventielen. De nieuwe Clik Valve biedt ombouwsets aan voor alle bestaande ventielen en de meeste pompen.

Het enige wat nodig is, is het vervangen van het ventielinzetstuk (Sclaverand, Dunlop, tubeless ventiel) door de Clik Valve in te draaien (gereedschap voor SV wordt meegeleverd). Voor autoventielen is een adapter beschikbaar, zodat banden nog steeds bij benzinestations kunnen worden opgepompt.

Bijbehorende pompkop

De bijbehorende pompkop kan met weinig kracht op het ventiel worden geklikt en na het oppompen eenvoudig worden verwijderd. De hele bediening is met slechts twee vingers mogelijk, zonder risico op luchtverlies en slijtage aan de pompkop. Voor tubeless gebruik biedt de Clik Valve een bijkomend voordeel: de luchtdoorstroming is 50% hoger dan bij het huidige SV-ventiel.

De Clik Valve kan ook worden gebruikt met huidige fietspompen, waardoor deze geschikt is voor gebruik met de huidige werkplaatspomp. Eind dit jaar zijn de ventielen en pompkoppen beschikbaar bij de groothandel.

De Smart Sam Cargo, een 'off-road' cargo band voor bakfietsen in landelijke gebieden.
De Smart Sam Cargo, een 'off-road' cargo band voor bakfietsen in landelijke gebieden.

De belangrijkste innovaties

In het toursegment zijn er voor modeljaar 2025 diverse nieuwe producten geïntroduceerd, veel daarvan zijn in de tweede helft van 2024 beschikbaar. Belangrijke innovaties zijn onder andere de Marathon Mondial, een vernieuwde versie van het iconische model voor wereldreizigers. Deze band combineert de veeleisende behoeften van wereldfietsers met een nieuw profielontwerp en moderne maatvoering. Daarnaast is er de Smart Sam Cargo, een 'off-road' cargo band voor bakfietsen in landelijke gebieden. De Smart Sam Cargo heeft een profiel vergelijkbaar met de succesvolle Schwalbe MTB band, ideaal voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Daarnaast komt Schwalbe met de Rick XC Pro, een band die grip en lage rolweerstand combineert, gemaakt voor moderne XC-parcoursen. 

De Rick XC Pro, een band die grip en lage rolweerstand combineert, gemaakt voor moderne XC-parcoursen.
De Rick XC Pro, een band die grip en lage rolweerstand combineert, gemaakt voor moderne XC-parcoursen.

Het nieuwe shopsysteem

Het populaire Schwalbe shopsysteem stelt fietswinkels in staat hun inrichting te optimaliseren en een aantrekkelijke en functionele omgeving te creëren voor klanten. Later dit jaar komt er een compleet vernieuwd shopsysteem, passend bij de nieuwe merkidentiteit van Schwalbe. Dealers kunnen contact opnemen met hun Schwalbe accountmanager voor meer informatie over het nieuwe shopsysteem.

Dit artikel is gesponsord door Schwalbe.