ABUS wint met twee nieuwe producten de Eurobike Award 2024

ABUS wint met twee nieuwe producten de Eurobike Award 2024

ABUS heeft met twee van hun nieuwe producten de Eurobike Award 2024 gewonnen: de urban fietshelm HYP-E in de BL.ACE-variant en het vingerafdrukslot YARDO 7807F.

De Eurobike Award is een onderscheiding voor innovatieve en hoogwaardige fiets- en ecomobiliteitsproducten. De prijs vestigt niet alleen de aandacht op trends in de sector, maar stimuleert ook de verdere ontwikkeling van productinnovaties door de erkenning van opmerkelijke innovaties.

Productmanagers van ABUS Jonathan Pade (HYP-E) en Julian Gerhardt (YARDO) namen de prijs tijdens de officiële ceremonie in ontvangst: "We zijn dankbaar dat onze innovatieve kracht wordt beloond met de Eurobike Award", zegt Jonathan Pade van Helmet Product Management. "Deze award is een erkenning voor het harde werk en de creativiteit die in onze producten zit”, voegt zijn collega Julian Gerhardt van Lock Product Management toe.

Productmanagers van ABUS Julian Gerhardt (YARDO) en Jonathan Pade (HYP-E) namen de prijs tijdens de officiële ceremonie in ontvangst.
Productmanagers van ABUS Julian Gerhardt (YARDO) en Jonathan Pade (HYP-E) namen de prijs tijdens de officiële ceremonie in ontvangst.

HYP-E helm

De HYP-E helm is ontworpen voor e-bike rijders en forenzen. Met achter-, voor- en remlichten en richtingaanwijzers richt hij zich op zichtbaarheid in het verkeer. De richtingaanwijzers en remlichten kunnen intuïtief worden bediend via afstandsbedieningen voor het stuur en de remhendels.

Het ventilatiesysteem is geïnspireerd op de wintersport en biedt het hele jaar door draagcomfort. De helm beschikt over in hoogte verstelbaar vizier met een gepatenteerde MagneticHub. Voor extra bescherming op fietsen met motor voldoet hij aan de NTA 8776 norm. De HYP-E is leverbaar in 2025.

YARDO kettingslot

De vingerafdruktechnologie in het YARDO kettingslot biedt een nieuwe manier van ontgrendelen. Dit slot maakt gebruik van een vingerafdruksensor op het slothuis, waardoor sleutels en codes overbodig worden. De YARDO is beschikbaar vanaf de nazomer van 2024.

Dit artikel is gesponsord door ABUS.

Krijg meer inzicht in ABUS-producten tijdens fabrieksbezoek

Krijg meer inzicht in ABUS-producten tijdens fabrieksbezoek

Als retailer in de tweewielerbranche is het belangrijk om de producten die je aanbiedt tot in detail te kennen. ABUS biedt dealers de kans om een kijkje achter hun schermen te nemen tijdens een tweedaags fabrieksbezoek in Duitsland. Marketingmanager Dennis van Iperen: "Hierdoor krijgen we vaak fans voor het leven."

Oest geniet van het persoonlijk contact als vertegenwoordiger voor Freebike: "Ik laat graag mijn gezicht zien, zelfs zonder afspraak. Dat werkt gewoon het beste." (Foto's Ruud Dilling)

Vertegenwoordiger Peter Oest van Freebike maakt werkweek van 'maar'...

Ondanks zijn middelbare leeftijd is Peter Oest nog een 'broekie' in de vertegenwoordigerswereld. Hij had 25 jaar een fietsenzaak in Groningen en nam toen ook Freebike op in het assortiment. Na verkoop van zijn winkel besloot hij vertegenwoordiger te worden voor het merk. In plaats van 60 uur als ondernemer werkt hij nu nog 'maar' 40 uur en dat bevalt hem prima.

Foto: Tubolito.

BusyBee Bike en Tubolito slaan de handen ineen

BusyBee Bike Products voegt de binnenbanden van Tubolito toe aan haar assortiment. De binnenbanden van Tubolito zijn sinds deze maand beschikbaar in het B2B-bestelportaal en de webshop van BusyBee.

Links Ton Shoeman, rechts Nico van Hal. Foto: Bikebear.

Bikebear geeft na foutje een (bijna) gratis fiets weg

Fietsenwinkel Bikebear begon in 2021 vanuit hobby en groeide snel door tot de verkoop van bijna 1.000 fietsen in 2023. "We hebben van het begin af aan geïnvesteerd in een goede locatie in Veenendaal langs de A1, maar ook in ons online verkoopplatform", vertelt directeur en oprichter Ton Schoeman. Toch ging het een keer mis en werd er een mountainbike voor bijna niks weggeven.