Fietsenwinkel in Amsterdam gesloten na verkoop van gestolen fietsen

Fietsenwinkel in Amsterdam gesloten na verkoop van gestolen fietsen

Aan de Sarphatistraat in het centrum van Amsterdam heeft burgemeester Halsema een fietsenwinkel gesloten. In de winkel werden volgens de gemeente gestolen fietsen gekocht en verkocht.

Volgens een bericht van AT5 werden er tijdens controles van de handhaving en politie gestolen goederen gevonden. Buurtbewoners en oud-medewerkers lieten weten dat de eigenaar zich schuldig maakte aan heling. Ook zou de eigenaar 'personen in een kwetsbare positie' laten overnachten in ruil voor arbeid.

Sluiting van zes maanden

In het sluitingsbevel van de gemeente staat het volgende: "De politie heeft in de bestuurlijke rapportage geconcludeerd dat er over een langere tijdsperiode criminele en openbare orde verstorende activiteiten plaatsvinden vanuit het pand. Deze activiteiten bestaan uit heling en/of diefstal van fietsen en fietsaccu’s, waarbij het volgens de politie aannemelijk is dat het pand een faciliterende rol is toebedeeld voor deze activiteiten."

De eigenaar van de winkel is al meerdere keren gewaarschuwd voor zijn activiteiten. Deze waarschuwingen waren geen succes, waardoor sluiting de enige oplossing is. Volgens de gemeente zou de fietsenwinkel simpelweg verder gaan met het verkopen van gestolen fietsen. De winkel moet voor tenminste zes maanden de deuren dicht houden.

(Bron: AT5)

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna 10.000 euro binnen

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna...

Van Raam, specialist in aangepaste fietsen, zet zich dit jaar in voor Stichting Metakids tijdens 3FM Serious Request. Op woensdag 18 december fietsten medewerkers van Van Raam vanaf de fabriek in Varsseveld naar het Glazen Huis in Zwolle, een tocht van ruim 80 kilometer. Het streefbedrag was 3.000 euro, maar inmiddels staat de teller al op 9.840 euro.

Maarten Akkers geeft als voorzitter BOVAG Fietsbedrijven zijn mening over zaken die spelen in de tweewielerbranche.

Manieren vinden om uitdagingen te tackelen | BLOG

Het jaar loopt op z'n eind en samen met jullie blik ik terug op wat we hebben meegemaakt in de fietsbranche. Het was een periode vol uitdagingen, maar ook kansen. Eén van de grootste thema's dit jaar was de onvoorspelbaarheid in de markt. Supply chain-problemen, lange levertijden, onverwachte vraagpieken en dalen: het heeft er allemaal voor gezorgd dat voorraadbeheer behoorlijk uitdagend was.

Arnold Koopmans, voorzitter vArnold Koopmans, voorzitter van de Gazelle Dealervereniging. (Foto: BOVAG)

Gazelle Dealervereniging praat over Gazelle Connect

De Gazelle Dealervereniging, die door BOVAG gefaciliteerd wordt, kijkt terug op een constructief jaar waarin het overleg met Gazelle goed is verlopen. In de bijeenkomsten passeerden vele Gazelle-specifieke onderwerpen de revue, waarbij Gazelle Connect een veelbesproken thema was.

Joris Smink, salesmanager Tweewiel bij de ANWB: 'sinds een paar maanden zien we de diefstalfrequentie stabiliseren.'

ANWB: 'We zijn op de goede weg in de strijd tegen fietsdiefstal'

Maatregelen om het fietsdiefstalprobleem in te dammen, werpen langzaamaan zijn vruchten af. Op basis van cijfers lijkt het erop dat de diefstalfrequentie zich stabiliseert. De ANWB is blij, maar juicht nog niet te vroeg. "We zoeken naar nieuwe mogelijkheden en willen ondernemers daarbij betrekken."