Groothandel Verwimp breidt magazijn uit

Groothandel Verwimp breidt magazijn uit

De plannen van Louis Verwimp om de handling van inkomende goederen beter te stroomlijnen worden versneld opgepakt. In de loop van dit jaar wordt het magazijn van de groothandel uitgebreid met een 12 meter hoge hal.

"We gaan de diverse vervoerders waarmee we samenwerken beter toegang verschaffen op de Vest in Valkenswaard", vertelt directeur Louis Verwimp. "Aan de voorzijde van de nieuwe hal komen laad- en losfaciliteiten voor twee opleggers. Opslag van fietsen en grote producten in deze nieuwe hal moet de handling van deze goederen enorm gaan verlichten."

Betere verwerking van orders

De uitbreiding is tekenend voor de groei die de Brabantse grossier doormaakt. De historie die door de jaren heen opgebouwd is, krijgt volgens directeur Louis Verwimp een volgend hoofdstuk. “Een hoofdstuk dat past bij de toekomst en waarin we nog sneller en beter op de wensen van onze klanten willen inspelen. Daarom hebben we een verbouwing gepland en werken we intern aan een nog betere verwerking van de vele orders.”

Vernieuwing van onderneming

Verwimp erkent dat je gedurende 50 jaar van organische groei in personeel en omzet, het ontwikkelen van nieuwe markten en uitbreiding in assortimenten vanzelf tegen de limieten van je onderneming kunt aanlopen. “Denk daarbij aan bestaande interne procedures - of zelfs het ontbreken ervan - verouderde inrichting van het magazijn en werkplekken en de algehele behoefte aan opfrissen en vernieuwen van de onderneming,” aldus Verwimp. “Nieuwe klantwensen, snel groeiende web-based verkopen, betere IT-mogelijkheden en een groeiende behoefte naar heldere inzichten in de financiële en goederenstromen creëren daarbij het draagvlak voor deze vernieuwingen.”


Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Reductie aantal pickfouten door beter voorraadbeheer

Al sinds 2019 is Verwimp actief bezig met het in praktijk brengen van aanpassingen. En het einde daarvan is nog niet in zicht. “Logistiek gezien gaat er veel veranderen. We zijn vooruitstrevend en bereiden ons voor op de toekomst waarin we nog meer pakketten kunnen verwerken en nog meer fietsen bij de klant krijgen,” vertellen Eric Lambeck en Frans Gielen, beide specialisten uit de logistieke branche en met een kloppend wielerhart. “Invoeren van integraal locatiebeheer vormde de basis voor reeds gedane aanpassingen in de processen voor goederenontvangst, inruimen en aanvullen, orderpicking en voorraadbeheer. Het resultaat hiervan is een reductie van onze pickfouten, mancomeldingen en voorraadverschillen met circa 80%.”

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) brengt de risico's op de werkvloer in kaart. Voor werkgevers en medewerkers biedt dit waardevolle inzichten en voordelen. Volgens Mirjam van der Kooij, adviseur arbeidsomstandigheden voor OOMT is een RI&E niet alleen een wettelijke verplichting, maar vooral een investering in betere arbeidsomstandigheden.

Ron Haker is etaleur in de tweewielerbranche en beschrijft in zijn blogs op Tweewieler.nl hoe hij tegen de tweewielerbranche aankijkt.

Van de val van Stella en Amslod naar nieuwe kansen | BLOG

Na het faillissement van Stella verschenen er al snel advertenties van dienstverlenende fietsenmakers op Facebook. Deze fietsenmakers willen de getroffen consumenten, voor zover dat mogelijk is, graag mobiel houden en daarmee natuurlijk ook werkplaatsomzet genereren. Nu komt daar ook nog een faillissement van Amslod bij.

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna 10.000 euro binnen

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna...

Van Raam, specialist in aangepaste fietsen, zet zich dit jaar in voor Stichting Metakids tijdens 3FM Serious Request. Op woensdag 18 december fietsten medewerkers van Van Raam vanaf de fabriek in Varsseveld naar het Glazen Huis in Zwolle, een tocht van ruim 80 kilometer. Het streefbedrag was 3.000 euro, maar inmiddels staat de teller al op 9.840 euro.

Oprichters Buck van der Weerd (links) en Jildert Boekema. Medeoprichter Buck van der Weerd: "We waren allebei 19 jaar oud toen we op zoek gingen naar onze drive." (Foto's: Marjolein Ansink)

E-Bike Friesland in Franeker gaat voor tweedehands elektrische fietsen

E-bike Friesland bestaat pas sinds 2019. Het bedrijf werd vanaf nul opgericht door twee jonge ondernemers die vooral kansen zagen bij tweedehands e-bikes. Recent hebben ze hun winkel naar 1.000 vierkante meter uitgebreid. "Als je wat wilt, dan moet je niet achterover hangen, maar actief zijn."