Yamaha introduceert PW-LINK voor snellere e-bike co-ontwikkeling

Yamaha introduceert PW-LINK voor snellere e-bike co-ontwikkeling

Sinds de lancering van de eerste productie-e-bike in 1993 heeft Yamaha een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de tweewielerindustrie. Met het Power Assist System (PAS) introduceerde het merk een nieuwe manier van fietsen, waarbij elektrische ondersteuning werd geboden zonder het gevoel van traditioneel fietsen te verliezen. Nu, drie decennia later, introduceert Yamaha het PW-LINK systeem: een nieuw concept in e-bike co-ontwikkeling waar fabrikanten, dealers en berijders van zullen profiteren.

Het PW-LINK systeem richt zich op het versterken van de samenwerking tussen Yamaha en veel OEM-fabrikanten. Het nieuwe platform is gebaseerd op het CAN-Open communicatieprotocol en verbindt de oplossingen tussen Yamaha en zijn partners. Door gestandaardiseerde uitwisseling van Electronic Data Sheets kunnen fietsfabrikanten proactief betrokken zijn bij de systeemintegratie van e-bikes.

Belangrijke leverancier van e-bike kits

Yamaha heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van e-bike kits op de Europese markt. De lichte, compacte en krachtige aandrijfeenheden uit de PWs-serie van het bedrijf staan bekend om de soepele acceleratie en hoge betrouwbaarheid. De beeldschermen en accu's van Yamaha bieden OEM-fabrikanten een goede keuze aan opties voor mountainbikes, gravelbikes en stadsfietsen.

Verbeterde functionaliteit en kortere doorlooptijden

Het nieuwe PW-Link systeem biedt elke partner de mogelijkheid om vanaf het eerste concept tot aan het uiteindelijke productiemodel een meer proactieve rol te spelen. Dit heeft de potentie om de functionaliteit van elke oplossing te verbeteren. Als volledig geïntegreerde partner werkt Yamaha samen met elk afzonderlijk OEM-merk, waardoor ze in staat zijn op maat gemaakte oplossingen te leveren. Deze oplossingen kunnen het ontwikkelingsproces van nieuwe modellen transformeren, de efficiëntie verbeteren en de doorlooptijd van prototype tot productie verkorten.

Tijdens de gezamenlijke ontwikkeling van toekomstige e-bikes met het PW-LINK-systeem behoudt Yamaha de regie over de specificaties van cruciale aspecten, zoals de prestaties en betrouwbaarheid van het Power Assist System. De lichte en compacte aandrijfeenheden uit Yamaha’s PW-serie, bekend om hun hoge koppel, directe respons en intuïtieve rijervaring, bieden industriepartners een breed scala aan oplossingen voor elk e-bike segment.

OEM-fabrikanten hebben de keuze om originele Yamaha-accu's of goedgekeurde producten van geselecteerde partners te gebruiken, terwijl Yamaha’s  display-units het pakket compleet maken.

Bevat de nieuwste e-bike technologie

Een belangrijk kenmerk van het PW-LINK systeem is dat het industriepartners de mogelijkheid biedt om de meest geavanceerde Yamaha-technologie te integreren, zoals dubbele aandrijving, elektronische stuurbekrachtiging en diverse veiligheids- en beveiligingsfuncties.

Deze gestandaardiseerde ontwikkelomgeving stelt Europese e-bike fabrikanten bovendien in staat om samen met hun eigen geselecteerde partners exclusieve oplossingen te ontwikkelen. Dit opent nieuwe mogelijkheden op het gebied van IoT, ABS, GPS, elektronische/automatische transmissie, en slimme innovaties zoals vergrendelingen en verlichting.

Dit artikel is gesponsord door Yamaha.