Tweewieler Café: over mobiliteit, fietsdiefstal, personeel en merkstrategie

Tweewieler Café: over mobiliteit, fietsdiefstal, personeel en merkstrategie

Waarom nemen autobedrijven fietsenwinkels over? Hoe bereid je je bedrijf qua personeel voor op de snel veranderende branche? Zo roepen we als branche de fietsendief een halt toe! En waarom introduceer je in een tijd van overvolle winkels twee nieuwe e-bike merken? Je hoort het allemaal in de vijfde aflevering van het Tweewieler Café opgenomen bij Velodroom in Roden.

Tijdens elke aflevering van het Tweewieler Café strijken we neer bij een tweewielerwinkel ergens in het land. Daar ontvangen we branchegenoten waarmee we in gesprek gaan over actuele onderwerpen.
Tijdens deze editie - opgenomen tijdens openingstijden van Velodroom in Roden - schoven stuk voor stuk interessante gasten aan tafel. Allereerst Velodroom-ondernemer Alex Kapma die vertelt over de impact van het winnen van de verkiezing en de ontwikkeling van zijn bedrijf. Ook schuift Erik Meems aan, eigenaar van Auto Century. Dit bedrijf nam net voor de verkiezing Velodroom over. Samen met Alex Kapma werpt hij een blik op de toekomst van mobiliteit en de synergie tussen autobedrijf en fietsenwinkel.

Bekijk hieronder de vijfde editie van het Tweewieler Café:

Overige gasten aan tafel:

Paul Wagenaar, adviseur werkgeverschap bij OOMT. Hij duikt in het belang van strategisch personeelsbeleid. Het speelveld in en rond de winkel verandert snel. Hoe bereid je je vanuit personeel oogpunt hierop voor?
Marin Roos van Unigarant/ANWB vertelt over het branche-initiatief dat zijn bedrijf startte om fietsdiefstal een halt toe te roepen.
Johan Huygens van Scott Nederland en België tenslotte duikt in de groei van zijn bedrijf dat deze zomer met twee nieuwe merken - Bergamont en Granville - de markt betreedt. Opvallend in een tijd dat er aan fietsen geen gebrek is.

Wil je eerdere edities van ons Tweewieler Café terugkijken?
Klik hier!

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) brengt de risico's op de werkvloer in kaart. Voor werkgevers en medewerkers biedt dit waardevolle inzichten en voordelen. Volgens Mirjam van der Kooij, adviseur arbeidsomstandigheden voor OOMT is een RI&E niet alleen een wettelijke verplichting, maar vooral een investering in betere arbeidsomstandigheden.

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna 10.000 euro binnen

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna...

Van Raam, specialist in aangepaste fietsen, zet zich dit jaar in voor Stichting Metakids tijdens 3FM Serious Request. Op woensdag 18 december fietsten medewerkers van Van Raam vanaf de fabriek in Varsseveld naar het Glazen Huis in Zwolle, een tocht van ruim 80 kilometer. Het streefbedrag was 3.000 euro, maar inmiddels staat de teller al op 9.840 euro.

Maarten Akkers geeft als voorzitter BOVAG Fietsbedrijven zijn mening over zaken die spelen in de tweewielerbranche.

Manieren vinden om uitdagingen te tackelen | BLOG

Het jaar loopt op z'n eind en samen met jullie blik ik terug op wat we hebben meegemaakt in de fietsbranche. Het was een periode vol uitdagingen, maar ook kansen. Eén van de grootste thema's dit jaar was de onvoorspelbaarheid in de markt. Supply chain-problemen, lange levertijden, onverwachte vraagpieken en dalen: het heeft er allemaal voor gezorgd dat voorraadbeheer behoorlijk uitdagend was.

Arnold Koopmans, voorzitter vArnold Koopmans, voorzitter van de Gazelle Dealervereniging. (Foto: BOVAG)

Gazelle Dealervereniging praat over Gazelle Connect

De Gazelle Dealervereniging, die door BOVAG gefaciliteerd wordt, kijkt terug op een constructief jaar waarin het overleg met Gazelle goed is verlopen. In de bijeenkomsten passeerden vele Gazelle-specifieke onderwerpen de revue, waarbij Gazelle Connect een veelbesproken thema was.