Deze subsidieregeling gaat - zo bericht het Brabants Dagblad - op 1 december 2022 in en duurt vooralsnog een jaar. Met de tegemoetkoming van in totaal 600 euro wil de gemeente Tilburg zoveel mogelijk vervuilende brom- en snorfietsen met een verbrandingsmotor uit het straatbeeld laten verdwijnen. Doel van de subsidieregeling is volgens de regionale krant verder om de verkeersveiligheid te verbeteren. Brom- en snorfietsers blijken relatief vaak betrokken te zijn bij verkeersongelukken.
Wie aanspraak wil maken op de 300 euro demontagesubsidie, moet zijn of haar brommer of snorfiets laten demonteren bij een RDW-erkend bedrijf. Voorwaarde is dat de tweewieler vóór 1 januari 2013 in het kentekenregister is ingeschreven.
Aanmoediging om op de fiets te stappen
Om brommende of scooterende inwoners de overstap naar de fiets te laten maken, heeft de gemeente nog een subsidie van 300 euro beschikbaar. Wie beide subsidies aanvraagt kan dus een bedrag van bijna 600 euro besteden aan een nieuwe fiets. Hiermee is de regeling volgens de gemeente Tilburg ook voor mensen met een kleine portemonnee aantrekkelijk.
Het college heeft 100.000 euro uitgetrokken voor de tijdelijke subsidieregeling, die eerder in onder meer de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Nijmegen met succes werd ingevoerd.