Kruitbosch beweegt en doneert voor Red een Kind

Kruitbosch beweegt en doneert voor Red een Kind

Kruitbosch is gestart met een challenge voor het goede doel Red een Kind. Iedere kilometer die de Kruitbosch-medewerker wandelt, hardloopt of fietst wordt geregistreerd met een app. Voor elke afgelegde kilometer doneert Kruitbosch 20 eurocent. Het totaaldoel van 50.000 km levert Red een Kind 10.000 euro op. Vorige week maandag was de aftrap met een gezamenlijke (digitale) workout.

Door de maatregelen tegen het coronavirus werken Kruitbosch-medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis. Fietsen naar het werk of tussendoor verplaatsen naar vergaderruimtes gebeurt daardoor veel minder. Terwijl juist voldoende bewegen zoveel positieve effecten heeft en iedereen in deze coronatijd gezond houdt.

Eerste doel is 7-jarige Patrice

Het eerste doel waar de medewerkers van Kruitbosch voor lopen is de 7 jaar durende sponsoring van Patrice. Patrice is een jongen van 8 uit Rwanda. Hij is de oudste in zijn gezin en woont met zijn ouders en broertje. Zijn ouders zijn boer en verbouwen voedsel op een klein stuk land. De oogst is onvoldoende voor het hele gezin voor een jaar. Daarom werken ze ook als dagloner om hun inkomen aan te vullen. Helaas levert dit weinig op. Als gevolg daarvan heeft het gezin geen medische zorgverzekering en hebben Patrice en zijn broertje geen schoolmaterialen. Het programma helpt het gezin hun inkomen te vergroten. Patrice kan daarnaast meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Steun voor kwetsbare kinderen

Red een Kind zet zich in voor betere leefomstandigheden voor kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen in het land. Kruitbosch is maatschappelijk partner van de stichting en steunt haar bijzondere projecten. Met de juiste (financiële) steun in de rug kunnen kleine initiatieven zich ontwikkelen tot grote successen in de plaatselijke economie. En daar draagt Kruitbosch graag aan bij.

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

OOMT Webinar: de RI&E als investering voor betere werkomstandigheden

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) brengt de risico's op de werkvloer in kaart. Voor werkgevers en medewerkers biedt dit waardevolle inzichten en voordelen. Volgens Mirjam van der Kooij, adviseur arbeidsomstandigheden voor OOMT is een RI&E niet alleen een wettelijke verplichting, maar vooral een investering in betere arbeidsomstandigheden.

Ron Haker is etaleur in de tweewielerbranche en beschrijft in zijn blogs op Tweewieler.nl hoe hij tegen de tweewielerbranche aankijkt.

Van de val van Stella en Amslod naar nieuwe kansen | BLOG

Na het faillissement van Stella verschenen er al snel advertenties van dienstverlenende fietsenmakers op Facebook. Deze fietsenmakers willen de getroffen consumenten, voor zover dat mogelijk is, graag mobiel houden en daarmee natuurlijk ook werkplaatsomzet genereren. Nu komt daar ook nog een faillissement van Amslod bij.

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna 10.000 euro binnen

Steun de actie van Van Raam voor Stichting Metakids; nu al bijna...

Van Raam, specialist in aangepaste fietsen, zet zich dit jaar in voor Stichting Metakids tijdens 3FM Serious Request. Op woensdag 18 december fietsten medewerkers van Van Raam vanaf de fabriek in Varsseveld naar het Glazen Huis in Zwolle, een tocht van ruim 80 kilometer. Het streefbedrag was 3.000 euro, maar inmiddels staat de teller al op 9.840 euro.

Oprichters Buck van der Weerd (links) en Jildert Boekema. Medeoprichter Buck van der Weerd: "We waren allebei 19 jaar oud toen we op zoek gingen naar onze drive." (Foto's: Marjolein Ansink)

E-Bike Friesland in Franeker gaat voor tweedehands elektrische fietsen

E-bike Friesland bestaat pas sinds 2019. Het bedrijf werd vanaf nul opgericht door twee jonge ondernemers die vooral kansen zagen bij tweedehands e-bikes. Recent hebben ze hun winkel naar 1.000 vierkante meter uitgebreid. "Als je wat wilt, dan moet je niet achterover hangen, maar actief zijn."